دحو الارض ، نماد محبت و رحمت خداوند بر بندگان
معناي دحو الارض
«دَحو» به معني گسترش و وسعت است و برخي آن را به معناي تکان دادن چيزي از محل اصلياش گفته اند. گسترده شدن زمين يعني اين که در ابتدا، تمام سطح زمين را آبهاي حاصل از بارانهاي سيلابي نخستين فراگرفته بود. اين آبها، به تدريج در گودالهاي زمين جا گرفته ، خشکيها از زير آب سر برآورده و با مرور زمان گسترده شدند. در حقيقت ، زمين در آغاز به صورت پستي و بلندي و داراي شيبهاي تند بود. بعدها بارانهاي سيلابي باريدن گرفت ، ارتفاعات زمين شسته و درهها گسترده شدند. به تدريج زمينهاي مسطح و قابل استفاده براي حيات بشر و کشاورزي و زراعت تشکيل شد. به مجموعه اين رخدادها وگسترده شدن را «دَحو الارض» مي گويند.
ويژگي هاي دحو الارض
روز بيست و پنجم ذيقعده ، دحو الارض ( گسترده شدن زمين) است. بر اساس روايتي از امام هشتم (ع) شب دحو الارض مصادف است با ميلاد خجسته حضرت ابراهيم و حضرت عيسي.ضمناً از اين روز به عنوان روز قيام امام حضرت ولي عصر(عج) نام برده شده است. دحو الارض ، جزء روز هاي معروفي است که روزه گرفتن در آن ، پاداش فراوان داشته و ثوابي معادل هفتاد سال روزه گرفتن دارد.
هم چنين دحو الارض را به گسترده شدن زمين از زير کعبه تفسير کردهاند. (1)
امام رضا(ع) دراينباره ميفرمايد: ” روز بيست و پنجم ذيقعده (روز دحو الارض) روز ولادت ابراهيم خليل(ع) و عيسي مسيح(ع) است و روزي است که زمين از زير کعبه گسترده شده است.” (2)